Schell Diána

Baba Mama Jóga

schell-dia-profilkep
Schell Diána

Kisgyermek korom óta tudtam, ha felnőtt leszek valamilyen segítő hivatásom lesz.

Gyógymasszőrként kezdtem el dolgozni és az évek alatt folyamatosan bővítettem tudásomat a természetgyógyászat, a  keleti kultúrák és orvoslás irányába. Sokféle mozgást, táncot kipróbáltam már, de amikor jógázom az valami egészen más érzés…. testileg, lelkileg, szellemileg is sokkal többet ad , mint bármilyen más mozgás forma.

Ikerlányaim iskolakezdésekor  szembesültem rengeteg, a “mai gyermekeket” érintő mozgás és ingerszegény életmód negatív problémáival, mint testileg, mint mentálisan.

Éreztem, hogy tennem kell valamit. Legfőbb célom a jövő generációjának segítése, fejlesztése lett, már akár magzati kortól. (Jelenleg  Kismamajóga Flow vizsgámra készülök😊)

Tanulmányaimat Csíki Mariann óvodapedagógus, mozgásfejlesztő gyermekjóga oktató, mentálhigiénés segítő szakember, alapozó terapeuta, a Jóga Móka rendszer megalkotójánál végzem.

A mozgásfejlesztő baba-mama jóga  a tudatos odafigyelés művészete az élet korai szakaszában.

A jóga több ezer éves tapasztalatára és a mai kor tudományára építve felelősen tudjuk támogatni a gyermekek mozgásfejlődését, idegrendszer érését, az édesanya testi-lelki  egyensúlyát. 

Célom, hogy az anyukák tudatosan forduljanak gyermekük felé, lássák meg az ok- okozati kapcsolatokat, ismerjék meg reakcióit bizonyos helyzetekben. 

Megalapozzuk a gyermekek  jövőjét, a mélyebb, erősebb szülő- gyermek kapcsolatot.

Miért ajánlom?

Babával együtt jógázni igazán különleges élmény. Tökéletes lehetőség egymás megismerésére, kölcsönös megértésére, kapcsolatotok elmélyítésére, a köztetek kialakuló hatékonyabb kommunikáció kialakulására, ezáltal kiegyensúlyozottabbá téve napjaitokat. Segítség lehet alvás problémánál, illetve a rendszeres napirend/ bioritmus kialakításában. A szeretetteljes érintés, kedves dalok, mondókák segítenek megnyugtatni gyermeked.

ki tudsz mozdulni otthonról a babáddal egy olyan közös programra, ami neked és neki is egyaránt jó.

—  mozgás a babának: a kisbabás órán a babák passzív mozgatását, masszírozását végezzük, ez különösen jótékony hatású izomtónus problémák esetén is. 

— Nagybabás órán több a játékos feladat, intenzívebb, nagyobb mozgások jellemzik.

Fejlődik a babád testi (bőr)- és térérzékelése, szem- kéz koordinációja, mozgása, idegrendszere, későbbi figyelem-koncentrációja, írás- olvasás- beszéd készsége.

mozgás az anyának: a gyakorlatok segítik a szülés utáni regenerációt, (testileg, lelkileg egyaránt) átmozgatjuk az egész testet, erősítjük a problémás területeket, feltöltjük testünket energiákkal, a légző gyakorlatok pedig segítenek az ellazulásban.

babád megismerkedhet a többi babával, ez segíti a későbbi beilleszkedést más csoportokba. Édesanyák között akár baráti kapcsolat is kialakulhat. Lelki szempontból is nagyon hasznos, hiszen a felmerülő kérdéseket, tapasztalatokat könnyebben meg tudjátok beszélni egymással.

Az óra felépítése

Babamasszázs  és  torna, édesanya szülés utáni regenerációját elősegítő, finom átmozgató gyakorlatok, közös jógagyakorlatok, légzéstechnikák, relaxáció,  mozgásfejlesztő eszközök használata, mindezek a baba aktuális igényeihez igazítva. 

Hogy Készülj?

  • 1 kis takaró vagy textil pelenka 
  • Jókedv
  • Laza, kényelmes öltözet

Kinek ajánlom?

Foglalkozások két korcsoportban történnek keddenként:

9:00-kor kezdődő kisbabás órára, természetes születés után 6, császármetszéssel született babák esetén 8-10 hetes korától tudtok csatlakozni az aktív mozgás elkezdéséig.

10:15-től 6-8 hónapostól másfél éves korig nagybabás óra 

Kismamákat is szeretettel várok a kisbabás órára, mert tökéletes lehetőséget ad hangolódni és jól jöhet az előre megszerzett tudás és rutin. A lágy átmozgatások pedig a pocakban fejlődő babára is nagyon jó hatással lesznek. Hozz magaddal egy puhatestű babát, vagy nagyobb plüsst, amivel tudsz gyakorolni.

DÍja

A foglalkozások díja egységesen 2500 Ft.

A foglalkozásra előzetes jelentkezés szükséges, hétfőn legkésőbb 17:00-ig.(SMS, messenger üzenet)

Várlak szeretettel:

Schell Diána

Gyermekjóga-, mozgásfejlesztő babajóga oktató, gyógymasszőr

📞 +3620 474 6266
email: schelldiana@gmail.com