logo-joga

Hangfürdő

A veszprémi Mangala jógastúdióban havonta rendezünk csoportos hangfürdőket. Emellett egyéni foglalkozásra is lehet jelentkezni.

Mi a hanGfürdő?

A hangfürdő (más néven „hangmeditáció” vagy „hangterápia”) a test és az elme ellazulását elősegítő különböző hangok „koncertje”.

A hangfürdő olyan magával ragadó, teljes testet átfogó hallgatási élményt nyújt, „amely egyensúlyt, relaxációt és nyugalmat hozhat az egész lényedbe„.

Bizonyos meditációktól vagy légzésgyakorlatoktól eltérően a hangfürdők nem járnak sok útmutatással. Ehelyett arra kérünk Téged, hogy légy jelen és figyelj. 

A hangfürdő-élményt sokféle hangszer segítségével hozható létre. Ezekben a közös az, hogy rengeteg felhanggal, felharmonikussal rendelkeznek, ezzel nagyon gazdag hangzást hoznak létre.

hangfurdo-veszprem
Hangfürdő gonggal és hangtállal.

Hangfürdő hatásai

Ahogy lefekszel a földre, és betakarózol, mintha alváshoz készülődnél, az elmédnek azt üzened, hogy lelassulhat és megpihenhet.

Innen kezdve a hangok stabil támaszt biztosítanak az ingadozó agyhullámok számára. Pár perc múlva az agyhullámok bétáról alfára váltanak, amivel párhuzamosan létrejön az elme csendje is.

A hangszerek hatása elemi és átütő. Mindenkit magukkal ragadnak.

Mivel a hang lelassítja a szív- és légzésszámot terápiás  hatást is gyakorolhat az elmére és a testre”.

Az ábrákon látható, hogyan képes elcsendesíteni, és egy nyugodt mederbe terelni az agyunk működését a hangtálak játéka.

eeg
Agy EEG felvétele meditációs zene hallgatása előtt.
eeg-hangtal
Az agy EEG felétele hangtálak hallgatása közben.

Hangfürdő előnyei

1. Mélyebb tudatállapotok

Lehetőségünk van leválni a zakatoló és zajos külvilágról. 

2. Fokozott jólét

A hangfürdők elősegíthetik a mélyebb alvást és a kevesebb stresszt. Ez a tudományos kutatás arra jutott, hogy a tibeti hangtálak csökkenthetik a feszültség, a szorongás és a depresszió érzését, és növelhetik az általános lelki jólétet.

3. Lehetőség a feltöltődésre

És persze, ha másra nem is, a hangfürdők lehetőséget nyújtanak a kikapcsolódásra és feltöltődésre. Sok résztvevő tapasztalata az, hogy ezek a hangfürdők olyan mély pihenést és felszabadulást biztosítottak számukra, amelyet egyedül nem tudnak megélni.

 

hangfurdo terapia
Hangfürdő

Hangfürdő Életképek

hangfurdo-mangala-1
hangfurdo-everness-1
hangfurdo-mangala-2

Elérhetőség

Jelentkezni a mangala@jogastudioveszprem.hu e-mail címen, vagy telefonon lehet.

Egyéni vagy páros hangfürdőért pedig keres Viczián Zolit, a +36-30-576-0089-es telefonszámon.

Következő hangfürdő